αιμαγγειωμα ηπατος διαγνωση | διαστολη τραχηλου βλεννα | ακροαστικα | πολυμυαλγια | φοβαμαι τη χολη

Οι πόνοι της μέσης σχετίζονται με το άγχος σε νεαρή ηλικίαΤο άγχος στην ηλικία των 20 ετών μπορεί να οδηγήσει σε πόνους της μέσης στα 30, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Public Health.

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου, συγκέντρωσαν πληροφορίες από περισσότερα από 5.700 άτομα ηλικίας 33 ετών εξετάζοντας πολλές φυσικές και ψυχολογικές παραμέτρους. Ανάλογες πληροφορίες είχαν δώσει και στην ηλικία των 23 ετών, πριν δέκα χρόνια.

Το 10% των ατόμων αυτών, 571 άτομα δηλαδή δήλωσαν ότι είχαν πόνους στη μέση κατά το τελευταίο έτος. Τα άτομα που είχαν δηλώσει ότι ένιωθαν ψυχολογικό στρες στην ηλικία των 23 ετών είχαν 2.5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν πόνους στη μέση στην ηλικία των 33 ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το στρες στη νεαρή ηλικία οφείλεται σε πολλούς πιθανούς παράγοντες όπως το χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, οι χαμηλές επιδόσεις στις σπουδές, τα προβλήματα συμπεριφοράς, αλλά και δημιουργία οικογένειας σε μικρή ηλικία.

Το κάπνισμα επίσης συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πόνων στη μέση, αλλά χωρίς να αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.