μεσοθηλίωμα | επιπεφυκότας ματιου | ο βελονισμος σου κόβει την όρεξη | Ουρια | ενεση δοντιου

Γιατί η υπέρταση πλήττει περισσότερο τους άνδρεςΕνας δείκτης στο ανδρικό χρωμόσωμα Υ πιθανόν να εξηγεί το γιατί η υπέρταση πλήττει περισσότερο του άνδρες απ' ότι τις γυναίκες στη μέση ηλικία, σύμφωνα με μελέτη Πολωνών και Βρετανών επιστημόνων που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Ο δείκτης αυτός είναι μία γενετική μεταβολή, η οποία βρέθηκε στο 1/3 των 155 ανδρών που πήραν μέρος στην έρευνα στη νότια Πολωνία.

Οσοι βρέθηκαν θετικοί για το συγκεκριμένο δείκτη, είχαν μέση τιμή αρτηριακής πίεσης 145/90. Συγκρίνοντας τη μέση αυτή τιμή με την αντίστοιχη των ατόμων που δεν είχαν το δείκτη, βρέθηκε ότι η συστολική τους πίεση ήταν αυξημένη κατά 10mm Hg και η διαστολική τους πίεση αυξημένη κατά 5mm Hg.

Οι άνδρες έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση σε σχέση με τις γυναίκες, μέχρι την ηλικία των 55 ετών.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά γονίδια τα οποία ευθύνονται για την υπέρταση και ότι θα μπορέσουν να βρουν την κατάλληλη θεραπεία όταν μπορέσουν να τα αναγνωρίσουν και διερευνήσουν τον ρόλο τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.