ποιο οργανο ειναι κατω απο το δεξι πλευρο | κυστες στη σπληνα | αυξημενη κινητικοτητα εντερου εγκυμοσυνη

Μικρότερη αποζημίωση γιατί είναι ...όμορφηΕκπληξη προκάλεσε στην αυστραλιανή κοινή γνώμη η απόφαση δικαστηρίου της Δυτικής Αυστραλίας που μείωσε την αποζημίωση που δικαιούτο 39χρονη χήρα η οποία έχασε τον άντρα της σε δυστύχημα, γιατί ο δικαστής έκρινε ότι είναι όμορφη και οι προοπτικές να παντρευτεί και να ξαναφτιάξει τη ζωή της είναι καλές!

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα αν η χήρα κ. Τερέζα ντε Σάλες ήταν καλλονή. Τότε, ίσως να κατέληγε με μερικά "ψίχουλα" ή και να αναγκαζόταν να δουλεύει σ’ όλη της τη ζωή υπερωρίες για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Έτσι όπως είναι όμως της έκοψε μόνο 20% από την αποζημίωση που δικαιούτο να πάρει μετά το θάνατο του άντρα της γιατί την έκρινε απλά ''νοστιμούλα'' όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια δηλώνει ότι έχει πολύ θυμώσει και θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου για ν’ αλλάξει η νομοθεσία που συνδέεται με την περίπτωσή της και την οποία κληρονόμησε η Αυστραλία από τη...Βρετανία!

Ο νόμος αυτός πάει πίσω στο 1863 και η μόνη τοπική κυβέρνηση στην Αυστραλία που άλλαξε τη νομοθεσία αυτή είναι στη Βόρεια Επικράτεια. Όλες οι άλλες πολιτείες έχουν τον ίδιο ζοφερό νόμο.

Την ερχόμενη Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο της Καμπέρα θα αποφασίσει αν θα τον διαγράψει, όπως έκανε η Αγγλία πριν τρεις δεκαετίες.

«Ποιος τους είπε ότι θέλω να ξαναπαντρευτώ›, είπε θυμωμένη η χήρα Τερέζα. «Ακόμη κι αν το κάνω, δεν τους πέφτει λόγος. Είναι δική μου, προσωπική επιλογή. Το να λέει ένας δικαστής «είναι όμορφη, ας κόψουμε κάτι› είναι, το λιγότερο, γελοίο. Ακόμη κι αν είχα τέσσερα χέρια και μωβ βούλες, τί τον ενδιαφέρει; Η αποζημίωση, είναι αποζημίωση και πρέπει να δίνεται ακέραιη, 100%.

Ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που δε θα τολμούσαν να κάνουν αυτό που κάνω εγώ τώρα. Γι’ αυτό και οφείλω να αγωνιστώ και για κείνες. Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να επιτύχω την αλλαγή του νόμου.

Είναι αφάνταστα δύσκολο για μια γυναίκα, που χάνει τον άντρα της, να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Το τελευταίο που σου χρειάζεται, ιδιαίτερα αν τον χάσεις κάτω από τραγικές συνθήκες, είναι να σε βλέπουν μ’ ένα τρόπο που σε υποτιμά σαν άνθρωπο. Να ζυγίζουν το ποσό της αποζημίωσης με την εξωτερική σου εμφάνιση›.

Να σημειωθεί ότι ο άντρας της Τερέζας Ντε Σάλες πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να φτιάξει μια χαλασμένη βαλβίδα σε δεξαμενή. Έχει δυο παιδιά, μια κόρη 14 χρόνων και ένα αγόρι 11.

Το ποσό που της δόθηκε είναι 600 χιλιάδες δολάρια (Αυστραλίας) μετά την αφαίρεση 20% από το ολικό ποσό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.