κανονικη θερμοκρασια βρεφους | δυσλασια | ιωση ιος διαφορα | διακοπη εγκυμοσυνης

Οι δίαιτες με υψηλά λιπαρά αλλάζουν τη χημεία του εγκεφάλουΟι δίαιτες που περιέχουν μεγάλο ποσοστό λίπους, δημιουργούν ερεθίσματα στον εγκέφαλο, τα οποία ενεργοποιούν την παραγωγή πεπτιδίων, τα οποία μπορεί να αλλάξουν τη διατροφική συμπεριφορά και το σωματικό βάρος και να οδηγήσουν ακόμα και σε παχυσαρκία, όπως έδειξε έρευνα σε πειραματόζωα στο Rockefeller University στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας έδειξαν πως το διαιτητικό λίπος δίνει τα ερεθίσματα στον εγκέφαλο, ο οποίος με τη σειρά του καθορίζει εάν θα πάρουμε βάρος ή όχι.

Τα λιπίδια της διατροφής αυξάνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, τα οποία με τη σειρά τους ενεργοποιούν κάποια γονίδια στον εγκέφαλο να παράγουν κάποιες χημικές ουσίες οι οποίες παράγουν πολυπεπτίδια ή πρωτεΐνες που μπορεί να επηρεάζουν το αίσθημα του κορεσμού και να μεταβάλλουν την εναπόθεση σωματικού λίπους.

Στη συγκεκριμένη έρευνα τα ποντίκια στα οποία δόθηκε τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος η αυξημένη παραγωγή τριγλυκεριδίων λειτούργησε σαν δείκτης για τη μετέπειτα προδιάθεση να γίνουν παχύσαρκα.

Οι επιστήμονες αναγνώρισαν δύο από τα πολυπεπτίδια που σχετίζονται με το λίπος, την ορεξίνη και τη γαλανίνη, στα ποντίκια τα οποία είχαν την τάση να αυξάνουν το βάρος τους όταν ακολουθούσαν δίαιτα με πολλά λιπαρά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.