τρανσαμιναση | γιν | συμπτώματα πνευμονίας | giaourti k dyskoiliothta | haemobartonella gr

Το τσάι ιδανικό μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαράΕνα φλιτζάνι τσάι, μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά, μπορεί να βοηθάει στη μείωση μερικών αρνητικών επιδράσεων ενός τέτοιου γεύματος, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα μίας ιαπωνικής έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο διατροφής της Αμερικάνικής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής.

Τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα αυξάνονται μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά. Αυτό έχει σαν συνέπεια την παραγωγή περισσότερων ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή σκλήρυνση και συστολή των αγγείων, ιδίως σε άτομα τα οποία έχουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, από το ιατρικό πανεπιστήμιο του Τόκιο, τα αντιοξειδωτικά συστατικά που βρίσκονται στο τσάι μπορεί να βοηθήσουν την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, με αποτέλεσμα τα αγγεία να μη σκληραίνουν και να υποβοηθάται και η ροή του αίματος.

Στην έρευνα οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση ενός γεύματος πλούσιου σε λιπαρά (79%) σε 10 υγιή άτομα ηλικίας 21 έως 38 ετών. Τα μισά άτομα ήπιαν νερό με το γεύμα ενώ τα άλλα μισά μαύρο τσάι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα τα οποία ήπιαν τσάι είχαν καλύτερη κυκλοφορία αίματος και αυξημένα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα, σε σχέση με τα άτομα που ήπιαν νερό.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ένα πολύ λιπαρό γεύμα σε άτομα με καρδιοπάθειες, μπορεί ακόμα και να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, ενώ στα υγιή άτομα η συχνή κατανάλωση τέτοιων γευμάτων συμβάλλει στην ανάπτυξη αθηρωματικής πλάκας. Ετσι λοιπόν η μείωση των βλαβερών επιδράσεων ενός λιπαρού γεύματος στα αγγεία είναι πολύ σημαντική και χρειάζονται περισσότερες μελέτες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.