ποια ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια σωματος | αρρυθμιες | ξηροστομια | σαλιο στο στομα | ερλιχια | ακροαστικα

Ντρέσινγκ με χαμηλά λιπαρά


Οι σαλάτες μπορεί να αποτελούν μία πολύ υγιεινή επιλογή, όμως η προσθήκη κάποιου ντρέσινγκ, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα λιπαρά, άρα και τη θερμιδική τους αξία. Οι έτοιμες σάλτσες ή ντρέσινγκ για σαλάτες περιέχουν συνήθως πολλά λιπαρά και άλλα πρόσθετα, τα οποία δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Μπορείτε μόνοι σας να ετοιμάζετε νόστιμα και διαιτητικά ντρέσινγκ για τις σαλάτες σας.

Αντί για μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά ή να αντικαταστήσετε έστω ένα μέρος της μαγιονέζας με γιαούρτι. Η μαγιονέζα περιέχει πολλά λιπαρά καθώς και αυγά.

Πολύ υγιεινή επιλογή αποτελεί επίσης και το βινεγκρέτ (λάδι και ξύδι χτυπημένα). Για ποικιλία στις γεύσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο βαλσαμικό ξύδι ή ελαιόλαδο το οποίο είναι αρωματισμένο με διάφορα μυρωδικά ή να προσθέσετε εσείς κάποια μυρωδικά.

Για τους πιο παραδοσιακούς υπάρχει πάντα το ελαιόλαδο, μαζί με το οποίο μπορείτε να προσθέσετε και χυμό λεμονιού ή ξύδι, ανάλογα με τις ορέξεις σας ή τα λαχανικά με τα οποία ετοιμάσατε τη σαλάτα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.