ακροαστικά αντιβίωση | εκκολπώματα εντερου | fagoura | στενωση εντερου συμπτώματα | βορβορυγμοι εντερου

Χαμηλά λιπαρά και άσκηση καθυστερούν τον καρκίνο του προστάτηΜία δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε διαιτητικές ίνες, και η σωματική άσκηση, μπορεί να καθυστερήσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον προστάτη, μέχρι και 30%, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Urology.

Οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα αίματος από 2 ομάδες ανδρών. Η μία ομάδα περιλάμβανε 13 υπέρβαρους άνδρες ηλικίας 42-73 ετών οι οποίοι δεν ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή ούτε έκαναν συστηματική σωματική άσκηση. Τα άτομα αυτά υποβλήθηκαν σε αυστηρή δίαιτα και άσκηση για έντεκα ημέρες.

Η δεύτερη ομάδα περιλάμβανε 8 άνδρες ηλικίας 37-74 ετών οι οποίοι για τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή και ασκούνταν συστηματικά.

Ο ρυθμός ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων του προστάτη στην πρώτη ομάδα μειώθηκε κατά 30% μετά την 11ήμερη περίοδο δίαιτας και άσκησης, ενώ για τη δεύτερη ομάδα ο ρυθμός ανάπτυξης των κυττάρων αυτών βρέθηκε να είναι 40% χαμηλότερος από το ρυθμό ανάπτυξης της πρώτης ομάδας, πριν την περίοδο της δίαιτας.

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες, θα διεξάγει και νέα έρευνα, για να εξετάσει την επίδραση της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε άτομα με καρκίνο του προστάτη, ενώ τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αναμένονται σε περίπου ένα χρόνο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.