μεταστατικος καρκινος πνευμονα | υπαρχη ενεση που βοηθαη στον στραβισμο καλητερΑ απο την επεμβαση;

Νέο γονιδιακό τεστ για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτηΕνα νέο γονιδιακό τεστ θα βοηθήσει σημαντικά τους επιστήμονες να ανιχνεύουν τους ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν, οι οποίοι δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of the American Medical Association.

Το τεστ ανιχνεύει την ύπαρξη ενός γονιδίου με την ονομασία AMACR, το οποίο υπερεκφράζεται σε περίπτωση ύπαρξης καρκίνου του προστάτη. Το ποσοστό επιτυχούς διάγνωσης ανήλθε σε 97%, ενώ δεν έδωσε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα (δηλαδή δεν έδειξε την ύπαρξη καρκίνου, σε ιστούς που ήταν υγιείς).

Σήμερα, για τη διάγνωση της νόσου χρησιμοποιείται ευρέως το τεστ PSA, το οποίο ανιχνεύει την ομώνυμη πρωτεΐνη, η οποία έχει αντιγονικές ιδιότητες, η οποία όμως συχνά ανευρίσκεται σε υψηλές τιμές και σε ασθενείς χωρίς κακοήθεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το νέο τεστ σε συνδυασμό και με το PSA θα συμβάλλει σημαντικά στην ακριβέστερη διάγνωση ασθενών με καρκίνο του προστάτη, ο οποίος κατέχει τη δεύτερη θέση ως αιτία θανάτου από καρκίνο, στους άνδρες, στην Αμερική.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.