ανα αντι dna | λιπιδια τροφες | παραλυτικος ειλεος | χαπια στομαχι | αρθριτιδα χεριων αντιμετωπιση

Η σάλτσα τομάτας μειώνει τον κίνδυνο από καρκίνο του προστάτηΟι άνδρες οι οποίοι καταναλώνουν τρόφιμα με βάση τη σάλτσα τομάτας δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί και να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη κατά το 1/3, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the National Cancer Institute.

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησαν 47.000 άνδρες για μία περίοδο 12 ετών και βρήκαν ότι όσοι άνδρες κατανάλωναν προϊόντα με βάση τη σάλτσα τομάτας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν κατά 37% μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Σύμφωνα με το Δρ. Edward Giovannucci, επικεφαλής της έρευνας στο Χάρβαρντ, οι τομάτες περιέχουν μεγάλες ποσότητες της αντιοξειδωτικής ουσίας λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται κυρίως στη φλούδα της τομάτας, και στο οποίο αποδίδεται και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της τομάτας.

Μάλιστα η σάλτσα τομάτας φαίνεται να υπερέχει έναντι της φρέσκιας τομάτας, καθώς ακόμα καλύτερη απορρόφηση λυκοπενίου επιτυγχάνεται όταν οι φρέσκες τομάτες θερμανθούν με λίγο λάδι για την παρασκευή σάλτσας. Υπάρχουν πολλές έρευνες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει την προστατευτική δράση του λυκοπένιου στον καρκίνο του προστάτη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αυξημένη κατανάλωση τομάτας και προϊόντων που έχουν σαν βάση σάλτσα τομάτας είναι ενδεδειγμένη και κυρίως για τους άνδρες.

Τα νέα αυτά αποτελούν έναν επιπλέον λόγο για να εντάξει κανείς στο διαιτολόγιό του φαγητά που έχουν σαν βασικό συστατικό τη σάλτσα τομάτας όπως είναι και τα παραδοσιακά Ελληνικά κοκκινιστά φαγητά είτε περιέχουν κρέας είτε όχι (πχ λαδερά όπως τα φασολάκια ή αρακά).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.