Κοκκινιστά για πιο υγιή προστάτη

Η κατανάλωση φαγητών τα οποία έχουν σα βάση τη σάλτσα τομάτας πιθανόν να μειώνουν τις γονιδιακές ανωμαλίες στα κύτταρα του προστάτη, σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the National Cancer Institute.

Στην έρευνα συμμετείχαν 32 ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, ηλικίας 60 έως 74 ετών και 7 άλλοι ασθενείς οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν σαν ομάδα ελέγχου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι στους ασθενείς οι οποίοι κατανάλωναν ένα πιάτο ζυμαρικών με σάλτσα τομάτας ημερησίως, για τρεις εβδομάδες, παρατηρήθηκε μειωμένη καταστροφή του DNA στα κύτταρα και του ιστούς του προστάτη.

Επιπλέον οι ασθενείς αυτοί είχαν μειωμένα επίπεδα του αντιγόνου του προστάτη, PSA (prostate specific antigen), μία πρωτεΐνη-δείκτης στο αίμα για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τα αποτελέσματα αυτά στο λυκοπένιο, μία αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στη σάλτσα τομάτας. Υπάρχουν πολλές έρευνες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει την προστατευτική δράση του λυκοπένιου στον καρκίνο του προστάτη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση