μπορεις να φας με πνευμονια παγωτο? | ουρια | δυσαπορρόφηση συμπτώματα | καρκινος του δερματος στην μυτη

Κοκκινιστά για πιο υγιή προστάτηΗ κατανάλωση φαγητών τα οποία έχουν σα βάση τη σάλτσα τομάτας πιθανόν να μειώνουν τις γονιδιακές ανωμαλίες στα κύτταρα του προστάτη, σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the National Cancer Institute.

Στην έρευνα συμμετείχαν 32 ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, ηλικίας 60 έως 74 ετών και 7 άλλοι ασθενείς οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν σαν ομάδα ελέγχου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι στους ασθενείς οι οποίοι κατανάλωναν ένα πιάτο ζυμαρικών με σάλτσα τομάτας ημερησίως, για τρεις εβδομάδες, παρατηρήθηκε μειωμένη καταστροφή του DNA στα κύτταρα και του ιστούς του προστάτη.

Επιπλέον οι ασθενείς αυτοί είχαν μειωμένα επίπεδα του αντιγόνου του προστάτη, PSA (prostate specific antigen), μία πρωτεΐνη-δείκτης στο αίμα για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τα αποτελέσματα αυτά στο λυκοπένιο, μία αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στη σάλτσα τομάτας. Υπάρχουν πολλές έρευνες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει την προστατευτική δράση του λυκοπένιου στον καρκίνο του προστάτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.