όταν έχουμε κάνει ειλεοστομια γιατί έχουμε πόνους; | φλεγμονη εντερου συμπτωματα | ασπιρινη

Ενα φλιτζάνι καφέ επηρεάζει την πίεσηΗ καφεΐνη που περιέχεται σε ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να οδηγήσει σε απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης και επομένως του καρδιακού φορτίου και μπορεί να σχετίζεται με την παθογένεια της υπέρτασης, σύμφωνα με μελέτη Ελλήνων επιστημόνων που παρουσιάστηκε στο 23ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Καρδιολογίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Στοκχόλμη.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση 100mg καφεΐνης (δόση αντίστοιχη με αυτή που παρέχει ένα φλιτζάνι καφέ) σε 10 υγιή άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 29 χρόνια.

Εναλλάξ έδωσαν στους εθελοντές είτε κάψουλα που περιείχε καφεΐνη είτε μία άλλη κάψουλα η οποία περιείχε εικονική δραστική ουσία (placebo).

Η πρόσληψη καφεΐνης προκάλεσε αύξηση στην αρτηριακή πίεση ( κατά 3mgHg στη συστολική και κατά 6.5mgHg στη διαστολική πίεση), ενώ το placebo δεν προκάλεσε αύξηση.

Η καφεΐνη περιέχεται κυρίως στον καφέ αλλά και στο τσάι, σε αναψυκτικά και στη σοκολάτα. Στις δυτικές χώρες 8 στους 10 ανθρώπους καταναλώνουν καθημερινά καφεΐνης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.