λοιμωξη αναπνευστικου συμπτωματα | παρενεργεια φαρμακου | συγγενες μεγακολο | συνδρομο wolff parkinson white

Η ποιότητα ζωής επηρεάζει την εξέλιξη της στεφανιαίας νόσουΕνα ειδικό ερωτηματολόγιο χρησιμοποίησαν αμερικανοί επιστήμονες προκειμένου να διαπιστώσουν τον βαθμό που η ποιότητα ζωής ενός ασθενή με στεφανιαία επηρεάζει την εξέλιξη της νόσου και το προσδόκιμο επιβίωσης.

Κύριος σκοπός των 19 ερωτήσεων που περιελάμβανε το ερωτηματολόγιο ήταν να βαθμολογηθεί, με ένα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό τρόπο και σε μία κλίμακα από το ένα έως το εκατό, η ποιότητα ζωής που θεωρούσαν ότι είχαν οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο.

Υψηλότερες βαθμολογίες έδειχναν καλύτερη ποιότητα ζωής, ελαφρύτερα συμπτώματα και λιγότερους κινητικούς περιορισμούς για τους ασθενείς. Οι χαμηλότερες βαθμολογίες συνδέονταν και με υψηλότερο κίνδυνο για ένα καρδιακό επεισόδιο, το οποίο μπορεί να ήταν και μοιραίο.

Η πρωτοτυπία της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά ένα ερωτηματολόγιο χρησιμοποιείται για να προβλεφθεί η εξέλιξη αλλά και η πιθανότητα θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Χωρίς να παραγνωρίζεται η αξία και η σημασία των άλλων μεθόδων, η απλότητα και το χαμηλό οικονομικό κόστος του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου, το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο και πρακτικό, καθώς μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία στον καρδιολόγο και να τον βοηθήσουν στην κατάρτιση του θεραπευτικού σχήματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.