ελεγχος στηθους | αγιουρβέδα δυσκοιλιότητα | με το βελονισμο σπσνε αγγει | κυστες απο εχινόκοκκο | Χαμηλη πιεση

Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει περισσότερο τους νέους γιατρούςΗ έλλειψη ύπνου φαίνεται να κάνει τους μη έμπειρους γιατρούς να κάνουν περισσότερα λάθη. Το θετικό στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι ότι ευτυχώς είναι σε θέση να αναγνωρίζουν σε ποιές περιπτώσεις η κρίση τους μπορεί να τους "κρεμάσει" και έτσι επιζητούν και μια δεύτερη ιατρική άποψη.

Γιατροί από το νοσοκομείο Prince Philip Hospital στην Ουαλία, βρήκαν ότι οι νέοι γιατροί δεν μπορούν να ανταποκριθούν σωστά στα ιατρικά τους καθήκοντα, όταν τους λείπει ύπνος, σε σχέση με τους πιο έμπειρους γιατρούς.

Στην έρευνα συμμετείχαν δύο ομάδες γιατρών, μετά από βραδινή εφημερία. Η μία ομάδα αποτελούνταν από 15 γιατρούς με εμπειρία γύρω στα πέντε χρόνια και η άλλη από 11 γιατρούς με περίπου εξάμηνη εμπειρία.

Ολοι οι γιατροί απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις ιατρικές τους γνώσεις και την ψυχολογική τους διάθεση. Οι έμπειρει γιατροί παρά το γεγονός ότι είχαν κοιμηθεί και λιγότερες ώρες σε σχέση με την ομάδα των νέων γιατρών, απάντησαν σωστά σε πιο πολλές ερωτήσεις.

Επιπλέον οι νέοι γιατροί δεν έδειξαν να νιώθουν αυτοπεποίθηση για τις απαντήσεις που έδωσαν, ακόμα κι αν αυτές ήταν σωστές, ενώ δεν είχαν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Οι ερευνητές οι οποίοι παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού περιοδικού Postgraduate Medical Journal, υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ιατρικών λαθών, κάνοντας τους νέους γιατρούς να περνούν περισσότερη ώρα με τον ασθενή και να ζητούν και δεύτερη γνώμη για τη διάγνωσή τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.