παθησεις των ουλων | θερμοκρασία σώματος σκύλου | ποναει ο λαγονοψοϊτης | αντιτετανικο εμβολιο φαρμακειο

Ενα φλιτζάνι καφέ για καλύτερη μνήμη στην τρίτη ηλικίαΑκόμα και ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να έχει πολύ θετική επίδραση στη μνημονική λειτουργία ατόμων τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού περιοδικού Psychological Science.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας τα οποία κατανάλωσαν ένα φλιτζάνι καφέ (~350ml) πριν από ένα τεστ μνήμης, απέδωσαν πολύ καλύτερα σε σχέση με τα άτομα τα οποία κατανάλωσαν καφέ χωρίς καφεΐνη.

Πιο συγκεκριμένα, 30 λεπτά πριν το τέστ οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν είτε ένα φλιτζάνι κανονικού καφέ, με περιεκτικότητα σε καφεΐνη 220-270 mg ή ένα φλιτζάνι ντεκαφεϊνέ καφέ, με περιεκτικότητα σε καφεΐνη μικρότερη από 10mg.

Τα άτομα τα οποία κατανάλωσαν κανονικό καφέ, όχι μόνο είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ μνήμης στα οποία υποβλήθηκαν, μέσα στην ημέρα (πρωί και απόγευμα), αλλά δεν έδειξαν και καμία εξασθένηση της μνήμης καθ' όλη της διάρκεια της ημέρας.

Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών, τα οποία είχαν δείξει ότι η καφεϊνη έχει θετική επίδραση στη μνήμη των ατόμων τρίτης ηλικίας, τα οποία τείνουν να παρουσιάζουν εξασθένηση της λειτουργίας αυτής με το πέρας της ημέρας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.