γαστρορραγία πρωτες βοηθειες | πνευμονια συμπτωματα | ογκος του wilms | Θετικο αυστραλιανό αντιγόνο

Το εργασιακό άγχος ανεβάζει την πίεσηΤο άγχος που προκαλείται στο χώρο εργασίας, ιδαίτερα στα άτομα που νιώθουν ότι δεν έχουν τον απόλυτο έλεγχο στην απαιτητική τους εργασία, φαίνεται ότι σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μελέτη Γάλλων επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Hypertension.

Επιστήμονες από το νοσοκομείο E. Herriot στη Λυόν της Γαλλίας, μέτρησαν την αρτηριακή πίεση 300 εργαζομένων, κατά τη διάρκεια των εργασιακών ωρών, σε μία χημική βιομηχανία.

Ολοι οι εξεταζόμενοι έκαναν πλήρη ιατρικό έλεγχο ενώ παράλληλα συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια προκειμένου να αποτιμηθούν οι απαιτήσεις της εργασίας τους αλλά και το εργασιακό άγχος.

Στην έρευνα μετρήθηκε η διαστολική αρτηριακή πίεση των εργαζομένων σε διάφορες ώρες της ημέρας, ενώ στο 1/3 των εργαζομένων η αρτηριακή πίεση μετρήθηκε με holter πίεσης, για ένα 24ωρο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εργασιακό άγχος αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα της διαστολικής αρτηριακής πίεσης. Αξιοσημείωτο ήταν και το αποτέλεσμα ότι το άγχος που δε σχετίζεται με την εργασία δεν επηρεάζει τόσο πολύ τα επίπεδα της πίεσης.

Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα προηγούμενης έρευνας που είχε δείξει ότι εργαζόμενοι με πολλές ευθύνες αλλά χωρίς την ανάλογη εξουσία, υποφέρουν περισσότερο από το εργασιακό άχγος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.