εκκολπώματα παχεος εντερου συμπτωματα | οξόνη | συνδρομο brugada | τιμες υπερθυρεοειδισμου | τεστ κοποσεως

Τα περιττά κιλά συνδέονται άμεσα με πρώιμο καρδιακό επεισόδιοΟι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν ένα καρδιακό επεισόδιο σε μικρότερη ηλικία, από ό,τι τα άτομα με φυσιολογικό βάρος, σύμφωνα με δεκαετή μελέτη της κλινικής Mayo στις ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού Clinical Cardiology.

Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που συσχετίζει την επίδραση της παχυσαρκίας με την ηλικία εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου. Συγκριτικά με τα άτομα φυσιολογικού βάρους, οι υπέρβαροι παθαίνουν κάποιο καρδιακό επεισόδιο 3,6 χρόνια νωρίτερα ενώ οι παχύσαρκοι 8,2 χρόνια νωρίτερα.

Η νέα αυτή μελέτη συσχετίζει άμεσα την παχυσαρκία με πρώιμο καρδιακό επεισόδιο. Ολες οι προγενέστερες μελέτες δεν ξεχώριζαν τους υπόλοιπους παράγοντες κινδύνου που παρουσιάζουν οι παχύσαρκοι ή οι υπέρβαροι όπως η υπερλιπιδαιμία ή η υπέρταση.

Ο απλούστερος τρόπος να διαγνώσει κάποιος εάν είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, και να πάρει φυσικά τα ανάλογα μέτρα είναι να υπολογίσει το Δείκτη Μάζας Σώματος, ο οποίος όταν ξεπερνά το 30, πρέπει να λαμβάνονται άμεσα μέτρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.