σωστη θεση υπνου για λορδωση | χανω αιμα απο το στομαχι | εχω φαγουρα

Βρέθηκε γονίδιο που συνδέεται άμεσα με το άσθμαΤην ύπαρξη ενός γονιδίου που συνδέεται άμεσα με το άσθμα κατόρθωσαν να ανακαλύψουν Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι θεωρούν ότι η ανακάλυψη αυτή θα οδηγήσει σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις κατά της νόσου.

Οι κρίσεις άσθματος συνήθως εκδηλώνονται με την εισπνοή ενός αλλεργιογόνου από έναν ευαισθητοποιημένο ασθενή, γεγονός που προκαλεί μία αλυσίδα αντιδράσεων, που οδηγεί τελικά στη στένωση των αεραγωγών και την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Το γονίδιο το οποίο συσχέτισαν με το άσθμα οι ερευνητές βρίσκεται σε μία περιοχή του χρωμοσώματος 20 που ονομάζεται ADAM33 η οποία θεωρείται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση ή όχι βρογχικής υπερευαισθησίας.

Η θεωρία ότι το άσθμα έχει και γενετικό υπόβαθρο ήταν κάτι το οποίο διερευνούσαν οι επιστήμονες, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα γονίδιο συνδέεται άμεσα με τη νόσο. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών που το προκαλούν και πιθανόν να οδηγήσει και στην εύρεση νέων τρόπων θεραπευτικής αντιμετώπισης του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.