ποσο παχαινουν τα μηλα | αφαιρεση λιπους κοιλιας | θλαση δικεφαλου χρονος αποκαταστασης | περισπωμενη καρδιας

Τα παιδιά επηρεάζονται άμεσα από τις διατροφικές συνήθειες των γονιώνΗ διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών, όπως για παράδειγμα οι ώρες, ο αριθμός και το είδος των γευμάτων, εξαρτώνται άμεσα από τις διατροφικές συνήθειες των γονέων. Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Dietetic Association.

Στην τετραετή έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 400 οικογένειες, Αφρικο-Αμερικανικής καταγωγής, σχεδόν το 50% των γονέων εμφανίζονται να καταναλώνουν ή να προσπαθούν να καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία θα ήθελαν να καταναλώνουν και τα παιδιά τους.

Το 60% των γονέων δηλώνουν ότι όταν τα παιδιά τους, τους βλέπουν να καταναλώνουν με ευχαρίστηση φρούτα και λαχανικά, τότε και αυτά με τη σειρά τους τα δοκιμάζουν. Ομως μόνο το 30% των γονέων φαίνεται να θέτει κανόνες στα παιδία, σε ό,τι αφορά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Τα παιδιά λοιπόν τείνουν να ακολουθούν τις διατροφικές συνήθεις που εφαρμόζουν οι γονείς τους, και επειδή στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των γονέων τρώνε πραγματικά υγιεινά, τα παιδιά αποκτούν κακές διατροφικές συνήθειες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.