εξεταση θαλιου καρδιας | φλεγμονή στο εντερο | χαπι εκτρωσης ru486 | αμμοβολη στα δοντια | χρονια εντεριτιδα

Το πρωτόγαλα, ασπίδα για το γαστρενετερικόΤο πρωτόγαλα της αγελάδας, το γάλα δηλαδή των πρώτων ημερών μετά τη γέννα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία στομαχικών και εντερικών διαταραχών, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες από το νοσοκομείο Hammersmith Hospital του Λονδίνου και το Γενικό Νοσοσκομείο του Leicester.

Οι αρχικές δοκιμές έδειξαν ότι τουλάχιστον μία από τις πρωτεΐνες που περιέχει το πρωτόγαλα, βοηθάει στα προβλήματα του εντέρου σε ενήλικα άτομα αλλά και σε παιδιά.

Το πρωτόγαλα μπορεί να προφυλάξει το στομάχι των ασθενών που λαμβάνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, από τις παρενέργειες αυτών των φαρμάκων όπως είναι οι αιμορραγίες.

Οι έρευνες μάλιστα έχουν επεκταθεί για να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο γάλα μπορεί να βοηθήσει και ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα.

Το πρωτόγαλα, στη Βρετανία, ήδη πωλείται στα καταστήματα υγιεινών τροφών σε υγρή μορφή αλλά και σε δισκία, ενώ στην Ιρλανδία παρασκευάζεται παραδοσιακή κρέμα με βάση το πρωτόγαλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.