ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ, | οξεια χολαγγειιτιδα | θεραπευτικοι υπερηχοι | υροταση | εξετάσεις αίματος προετοιμασία

Ασπιρίνη, κόκκινο κρασί και τσάϊ ασπίδα για τον καρκίνοΗ καθημερινή λήψη μιας ασπιρίνης φαίνεται να προστατεύει, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, από τον καρκίνο του παχέως εντέρου, ενώ τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α αποτελούν ασπίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα. Tον ίδιο ρόλο μπορούν να παίξουν και το κόκκινο κρασί ή το τσάι του βουνού καθώς περιέχουν ουσίες που αναστέλλουν τη μετατροπή των φυσιολογικών κυττάρων σε καρκινικά.

Αυτά τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ. Σπαντίδος και ο καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας του Λος Αντζελες κ. Μποναβίτα, στο πλαίσιο του 5ου Παγκοσμίου Συνεδρίου 'Πρόοδοι στην ογκολογία' και του 3ου Συμποσίου 'Μοριακής Ιατρικής' που πραγματοποιούνται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαντίδο, η σημαντικότερη πρόοδος έχει σημειωθεί στις σπάνιες μορφές καρκίνου, όπου ορισμένες φορές μπορεί να επιτευχθεί και 100% θεραπεία. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι λευχαιμίες, ο καρκίνος των όρχεων κ.λ.π. Aντίθετα, στους κοινούς καρκίνους, π.χ. του πνεύμονα, των μαστών και του παχέως εντέρου, δεν υπάρχουν ακόμα θεαματικά αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.