σπαστικη παραπληγια | εχω αλλεργια τι να κανω | θρομβωση αιμορροιδες ponaw | μερη κεφαλιου | απόξεση εμβρύου

Το γάλα ασπίδα προστασίας της υγείαςΗ κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων γάλακτος προστατεύει την υγεία του ανθρώπου, μειώνοντας τη νοσηρότητα και το ποσοστό εμφάνισης θανάτων. Μάλιστα, το πλούσιο σε ασβέστιο πλήρες γάλα, δεν φαίνεται να αυξάνει την επίπτωση των καρδιακών παθήσεων. Αυτό είναι το συμπέρασμα μεγάλης έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, που διήρκεσε 25 χρόνια και πήραν μέρος 5.700 άνδρες από τη Σκωτία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτοί που έπιναν πάνω από 300 ml γάλα την ημέρα, παρουσίασαν μείωση της επίπτωσης θανάτου κατά 8%, συγκριτικά με αυτούς που έπιναν λιγότερο. Μάλιστα, οι θάνατοι μόνο από καρκίνο και εγκεφαλικά, ήταν κατά 10% λιγότεροι σε αυτούς που έπιναν τακτικά γάλα.

Ακόμη, τα άτομα που έπιναν αρκετό γάλα κατά την παιδική τους ηλικία, είχαν καλύτερη γενικά υγεία - υπό την έννοια της εμφάνισης ασθενειών - και κάπνιζαν λιγότερο.

Οι ερευνητές θεωρούν ως πιθανό μηχανισμό της εμφάνισης αυτών των πλεονεκτημάτων το γεγονός, ότι το ασβέστιο στο οποίο είναι πλούσιο το γάλα, ισοσταθμίζει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τα κορεσμένα λίπη που περιέχει.

'Η έρευνα αυτή αποδεικνύει ότι η κατανάλωση ικανών ποσοτήτων γάλακτος δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία, αντίθετα βοηθάει στην απόκτησή της' είναι η εκτίμηση του Δρ. Andy Ness, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και βασικού ερευνητή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών, είχε ξεσπάσει αρκετός θόρυβος σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του πλήρους γάλακτος στην καρδιά και στα επίπεδα χοληστερίνης, όπως και στην εμφάνιση καρκίνου του στήθους, γεγονός, που είχε οδηγήσει αρκετούς επιστήμονες στο να συνιστούν περιορισμό της κατανάλωσής του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.