Η καλή σχέση με τη μητέρα ασπίδα ενάντια στα ναρκωτικά

Μια στοργική μητέρα είναι ο σημαντικότερος μεμονωμένος παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει τους εφήβους να καταφύγουν στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι έφηβοι που ζουν και με τους δύο γονείς τους έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα ναρκωτικά ή με το αλκοόλ, όμως το στενό δέσιμο των εφήβων με την μητέρα τους είναι το πιο αποτελεσματικό φράγμα ανάμεσα σε αυτούς και τις επικίνδυνες ουσίες.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση ”Addiction” συμμετείχαν 4.000 έφηβοι, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το αν κάνουν χρήση κάνναβης, αμφεταμινών, χαπιών έκσταση, LSD, ηρεμιστικών και οινοπνευματωδών ποτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ποσοστό των νέων που κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλλά ζουν με τους δύο γονείς τους και έχουν πολύ καλή σχέση με τη μητέρα τους είναι 16,6%. Οταν ένας από αυτούς τους δύο παράγοντες δεν υπάρχει, το ποσοστό αυξάνεται στο 32%.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 42% των εφήβων που ζουν με τον ένα γονιό και δεν έχουν καλή σχέση με τη μητέρα τους κάνουν χρήση ναρκωτικών, τονίζεται στην έρευνα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση