στενωση αορτης συμπτωματα | βουητο στα αυτια και αυχενικο | ασθενειες καρδιας | αυτραλιανο αντιγονο

Η καλή σχέση με τη μητέρα ασπίδα ενάντια στα ναρκωτικάΜια στοργική μητέρα είναι ο σημαντικότερος μεμονωμένος παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει τους εφήβους να καταφύγουν στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι έφηβοι που ζουν και με τους δύο γονείς τους έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα ναρκωτικά ή με το αλκοόλ, όμως το στενό δέσιμο των εφήβων με την μητέρα τους είναι το πιο αποτελεσματικό φράγμα ανάμεσα σε αυτούς και τις επικίνδυνες ουσίες.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση ''Addiction'' συμμετείχαν 4.000 έφηβοι, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το αν κάνουν χρήση κάνναβης, αμφεταμινών, χαπιών έκσταση, LSD, ηρεμιστικών και οινοπνευματωδών ποτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ποσοστό των νέων που κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλλά ζουν με τους δύο γονείς τους και έχουν πολύ καλή σχέση με τη μητέρα τους είναι 16,6%. Οταν ένας από αυτούς τους δύο παράγοντες δεν υπάρχει, το ποσοστό αυξάνεται στο 32%.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 42% των εφήβων που ζουν με τον ένα γονιό και δεν έχουν καλή σχέση με τη μητέρα τους κάνουν χρήση ναρκωτικών, τονίζεται στην έρευνα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.