αντιβιωση για υγρο στο πνευμονα | εγκολπώματα | μεγαλοακρια | μυκοπλασμα | υποκεφαλικο καταγμα | χαπι για ψυλλους

Junk food: από την TV στο πιάτο των παιδιώνΤο 90% των διαφημίσεων που παίζονται τις ώρες που τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση και αφορούν γλυκά ή σνακ (junk food) προωθούν στην ουσία προϊόντα πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, αδιαφορώντας για τις αρνητικές του επιπτώσεις στην τωρινή και μελλοντική των παιδιών.

Σύμφωνα με την έρευνα της Sustain, μιας συμμαχίας οργανώσεων, που τάσσονται υπέρ της υγιεινής διατροφής, σε 40 συνεχόμενες τηλεοπτικές ώρες, παίχτηκαν 272 διαφημίσεις διατροφικού περιεχομένου, οι μισές εκ των οποίων διαφήμιζαν γλυκά και σοκολάτες, ενώ τα λιπαρά και τα ζαχαρώδη προϊόντα, που έπρεπε να αποφεύγονται από τα παιδιά , προβάλλονταν επανειλημμένα.

Αντίθετα τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να καταναλώνονται σε μεγαλύτερες ποσότητες, δεν διαφημίζονταν καθόλου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ειδικά τα πρωινά του Σαββάτου, όπου όλα τα παιδιά παρακολουθούσαν παιδικά προγράμματα, οι διαφημίσεις με τις ανθυγιεινές τροφές διπλασιαζόντουσαν.

Η προβολή τέτοιων διαφημίσεων σε συνδυασμό με το φαινόμενο της παχυσαρκίας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Το αποτέλεσμα αυτών των διαφημίσεων είναι να παρουσιάζονται τα junky food ως αθώα και να αποθαρρύνεται η κατανάλωση υγιεινών προϊόντων.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις εταιρείες τροφίμων και στο Εθνικό κέντρο διαιτολογίας στην Αγγλία.

Για το λόγο αυτό επίσης η Sustain πιέζει για να δημιουργηθεί καινούργιος νόμος, μέσο του οποίου θα ελέγχονται αυστηρά οι διαφημίσεις τροφίμων και ο τρόπος που αυτά προβάλλονται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.