Αυξάνονται τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών στην Κύπρο

Κάθε χρόνο παρουσιάζονται 400 νέα περιστατικά κακαοποίησης παιδιών στην Κύπρο, ενώ παρατηρείται και αυξητική τάση του φαινομένου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η παιδοψυχίατρος κ. Αννα Παραδεισιώτου. Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν μόνο τρεις παιδοψυχίατροι αντί δώδεκα με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά να οδηγούνται σε κατάλογο αναμονής.

Την ίδια θλιβερή κατάσταση μετέφερε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας κ. Αντούλλα Αναστασίου, αναφέροντας ότι από το Μάιο μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν 333 νέα περιστατικά βίας στην οικογένεια.

Η εκπρόσωπος της συμβουλευτικής επιτροπής για τη βία κ. Αννίτα Κονή, τόνισε ότι απαιτείται ενίσχυση του τμήματος ευημερίας. Σήμερα υπάρχουν 10 λειτουργοί, υπάρχουν 20 κενές θέσεις, ενώ χρειάζονται ακόμη 62 λειτουργοί για να αντεπεξέλθουν στα πολλά περιστατικά που παρουσιάζονται.

Ο βουλευτής Νίκος Πιττοκοπίτης κατήγγειλε ότι υπόθεση βιασμού 11χρονου παιδιού, βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στα δικαστήρια, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί πέντε φορές, με αποτέλεσμα το παιδί να υφίσταται μια συνεχή ταλαιπωρία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση