Η επιστροφή στη φύση βοηθά την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών

Ενα σπίτι το οποίο περιβάλλεται από πράσινο φαίνεται να ενισχύει την ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης, που δημoσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Environmental and Behavior.

Oταν συγκρίθηκε η γνωστική ικανότητα των παιδιών πριν και μετά τη μετακόμιση από φτωχές περιοχές δίχως πράσινο, σε περιοχές όπου το σπίτι περιβαλλόταν από ανοιχτούς χώρους με πράσινο, σημειώθηκαν σημαντικές διαφορές στην ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών αυτών.

Αν και το δείγμα της μελέτης ήταν μικρό, μόλις 17 παιδιά, τα στατιστικά συμπεράσματα της μελέτης ήταν ιδιαίτερα σημαντικά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες “η δύναμη της φύσης είναι πολύ έντονη”.

Οι επιστήμονες μέτρησαν την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος του παλαιού και νέου σπιτιού (τη θέα από τα παράθυρα του σπιτιού και τον περιβάλλοντα χώρο), ενώ η εκτίμηση της ικανότητας συγκέντρωσης των παιδιών έγινε με ειδικά ερωτηματολόγια, με τα οποία καταγράφονται τα προβλήματα συγκέντρωσης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι το φυσικό περιβάλλον του σπιτιού συντελεί πολύ περισσότερο στην ευημερία των παιδιών σε σχέση με το τι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, ενώ η διατήρηση του πράσινου και η ενίσχυσή του στoν περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού, βοηθά σημαντικά στην καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση