Η TV σχετίζεται με την επιθετική συμπεριφορά των παιδιών

Τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία και αφιερώνουν τουλάχιστον τρεις ώρες καθημερινά στην παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να αποκτήσουν επιθετική συμπεριφορά στη μετέπειτα ζωή τους, συγκριτικά με τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση λιγότερο από μία ώρα την ημέρα.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Science.

Οι ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 700 οικογένειες, που είχαν παιδιά ηλικίας περίπου 14 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα παιδιά που έβλεπαν αρκετές ώρες τηλεόραση είχαν περισσότερες πιθανότητες να μπλεχτούν σε κάποιο καβγά ή να συμμετέχουν σε κάποια άλλη επιθετική ενέργεια πριν την ηλικία των 22 ετών, συγκριτικά με τα παιδιά που αφιέρωναν περιορισμένο χρόνο στην τηλεόραση.

Τα συμπεράσματα της έρευνας ισχύουν και για τα νεαρά κορίτσια, τα οποία παρακολουθούν συστηματικά τηλεόραση. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως στην περίπτωση των κοριτσιών, η επιθετική συμπεριφορά μπορεί να γίνει αντιληπτή πριν από την ηλικία των 30 ετών.

Οι υπερβολικές ώρες παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά σε βίαιες συμπεριφορές, ανεξάρτητα με το είδος των εκπομπών που βλέπουν τα αυτά. Οι σειρές, τα αθλητικά προγράμματα και οι ειδήσεις μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση