πολυποδας παχεωσ εντερου | παθητική κίνηση είναι | ψευδοκυηση | χρονια ωτιτιδα | τενοντίτιδα στον αγκώνα

Η επιθετική οδήγηση ανεβάζει την πίεσηΟι επιθετικοί οδηγοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή αρτηριακή πίεση κατά την διάρκεια της οδήγησης συγκριτικά με τους πιο ήρεμους, σύμφωνα με έρευνα της Δρ S.Malta από το Πανεπιστήμιο της Νεας Υορκης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Applied Psychophysiology and Biofeedback.

Η επιστημονική ομάδα επέλεξε δεκατέσσερις επιθετικούς οδηγούς, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι στο δρόμο συνήθιζαν να κλείνουν τα άλλα αυτοκίνητα και να κολλάνε πιεστικά πίσω από το προπορευόμενο όχημα. Επιπλέον επέλεξαν και δεκατέσσερις ήρεμους οδηγούς για να μπορέσει να γίνει η σύγκριση.

Από κάθε οδηγό ζητήθηκε να διαβάσει ένα σενάριο και να φανταστεί ότι βιώνει μία δύσκολη κατάσταση στο δρόμο. Στην συνέχεια μετρήθηκε η αρτηριακή τους πίεση, ο καρδιακός παλμός και η εφίδρωση τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιθετικοί οδηγοί παρουσίασαν σημαντικές αλλαγές στην αρτηριακή τους πίεση σε σχέση με τους πιο ήρεμους. Η Δρ S.Malta υποστήριξε ότι αυτές οι μετρήσεις θα βοηθήσουν τους ερευνητές να δημιουργήσουν προγράμματα, με σκοπό την μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Η Δρ. Malta τόνισε ότι υπάρχουν τρόποι χαλάρωσης των επιθετικών οδηγών, όπως μυοχαλαρωτικές ασκήσεις και σκέψεις και κατέληξε ότι μπορεί κάποιος να ελέγξει τις αντιδράσεις του οργανισμού του, ανάλογα με το πως αντιμετωπίζει μια κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.