ανατομια αυτιου | γιατι επιπλεουν τα κοπρανα | αρρωστειες σκυλιου | χαπι για διακοπη εγκυμοσυνης

Οι ψηλοί ζουν περισσότεροΜπορεί τα άτομα χαμηλού αναστήματος να θεωρούνται ... γάτες, σύμφωνα με το αντίστοιχο λαϊκό άσμα, φαίνεται όμως ότι ζούν λιγότερο από τους ψηλότερους συνανθρώπους τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα κοντά οστά σχετίζονται με τη μειωμένη διάρκεια ζωής για περισσότερο από 1000 χρόνια. Ανέλυσαν 490 σκελετούς ενήλικων ατόμων, από πόλη της βορειανατολικής Αγγλίας, που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα μέχρι το 1850 περίπου.

Το 55% των ανδρών και το 73% των γυναικών απεβίωσαν σε ηλικία 45 ετών, ενώ το 39% των ανδρών και το 56% των γυναικών απεβίωσαν σε ηλικία μικρότερη των 30 ετών. Η πιθανότητα θανάτου πριν τα 30 χρόνια μειωνόταν όσο το μήκος των οστών αυξανόταν.

Σύμφωνα με τον Dr. D.J. Gunnell του University of Bristol της Μεγάλης Βρετανίας, η ανάλυση των δειγμάτων παρέχει στοιχεία που συνδέουν το μήκος των οστών με το ποσοστό θνησιμότητας.

Αν και δεν είναι σαφές γιατί το μικρό ανάστημα είναι συνδεδεμένο με πρόωρο θάνατο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το ύψος είναι δείκτης της διατροφής κατά την παιδική ηλικία, και της επιδράσης που αυτή έχει στην μετέπειτα ζωή.

'Οι μηχανισμοί που έχουν σχέση με τη θνησιμότητα και το ύψος στο παρελθόν, είναι διαφορετικοί με τους μηχανισμούς του παρόντος. Για παράδειγμα, το μικρό ανάστημα αυξάνει την πιθανότητα θανάτου κατά τη γέννα και αυτό συνυπολογίζεται με την υψηλή πιθανότητα πρόωρης θνησιμότητας στις γυναίκες', δηλώνει ο Dr. Gunnell.

Ο ίδιος ερευνητής καταλήγει στο εξής 'Τα κοντά, σε μήκος οστά, ανέκαθεν υπήρξαν δείκτης μειωμένης διάρκειας ζωής'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.