υγρο υπεζωκοτα | μολυνση στα εντερα | σπινθηρογραφημα καρδιας | καισαρική ετυμολογία | επιθυλιακις ογκος Wilms

Τα κορίτσια καπνίζουν περισσότεροΤο 64% των κοριτσιών και το 53% των αγοριών ηλικίας 17 έως 25 ετών είναι καπνιστές, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε ημερίδα με θέμα 'Κάπνισμα και Νεολαία' που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Κορέλκο και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Κορέλκο σε 2700 νέους , διαπιστώθηκε ότι ενώ το 42% των νέων καπνιστών δηλώνει ότι καπνίζει περισσότερο από ένα πακέτο ημερησίως, το 80% πιστεύει ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία.

Ηλικία έναρξης του καπνίσματος, όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, φαίνεται να είναι το 15ο ή το 16ο έτος της ηλικίας. Επίσης παρατηρήθηκε ότι το 24% των αγοριών και το 26% των κοριτσιών έχουν δοκιμάσει το κάπνισμα αλλά το έχουν διακόψει.

Οσον αφορά την επίδραση που έχουν οι καπνιστικές συνήθειες των γονέων, φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά τους νέους, οι οποίοι όταν έχουν γονείς καπνιστές έχουν 50% πιθανότητα να αποκτήσουν τη συνήθεια.

Τα κορίτσια και εδώ φαίνονται πιο επιρρεπή, μια και τα αγόρια με πατέρα καπνιστή έχουν 35% μεγαλύτερο κίνδυνο να καπνίσουν ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα κορίτσια ανέρχεται στο 42%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.