Τα κορίτσια καπνίζουν περισσότερο

Το 64% των κοριτσιών και το 53% των αγοριών ηλικίας 17 έως 25 ετών είναι καπνιστές, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε ημερίδα με θέμα ‘Κάπνισμα και Νεολαία’ που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Κορέλκο και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Κορέλκο σε 2700 νέους , διαπιστώθηκε ότι ενώ το 42% των νέων καπνιστών δηλώνει ότι καπνίζει περισσότερο από ένα πακέτο ημερησίως, το 80% πιστεύει ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία.

Ηλικία έναρξης του καπνίσματος, όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, φαίνεται να είναι το 15ο ή το 16ο έτος της ηλικίας. Επίσης παρατηρήθηκε ότι το 24% των αγοριών και το 26% των κοριτσιών έχουν δοκιμάσει το κάπνισμα αλλά το έχουν διακόψει.

Οσον αφορά την επίδραση που έχουν οι καπνιστικές συνήθειες των γονέων, φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά τους νέους, οι οποίοι όταν έχουν γονείς καπνιστές έχουν 50% πιθανότητα να αποκτήσουν τη συνήθεια.

Τα κορίτσια και εδώ φαίνονται πιο επιρρεπή, μια και τα αγόρια με πατέρα καπνιστή έχουν 35% μεγαλύτερο κίνδυνο να καπνίσουν ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα κορίτσια ανέρχεται στο 42%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση