Οι γιατρίνες αυτοκτονούν περισσότερο

Οι γυναίκες γιατροί, παρουσιάζουν διπλάσια πιθανότητα να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τις γυναίκες του γενικού πληθυσμού, κάτι που δεν συμβαίνει με τους άνδρες συναδέλφους τους. Μελέτη που έγινε στο “Κέντρο Ερευνας για την αυτοκτονία” στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδειξε μάλιστα, ότι κάποιες ιατρικές ειδικότητες κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι ρυθμοί αυτοκτονίας στις γυναίκες ιατρούς ήταν 12,6/100.000 τα χρόνια από το 1991-1995. Την ίδια περίοδο οι ρυθμοί στο γενικό πληθυσμό ήταν 6,3. Ανάμεσα στους άνδρες, ο ρυθμός ήταν 14,28/100.000, 30% μικρότερος από το 22% του γενικού πληθυσμού.

Οι αναισθησιολόγοι είχαν 7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αυτοκτονήσουν, οι ψυχίατροι 5, και οι γενικοί ιατροί 3,5. Την πιο μεγάλη επίπτωση, ωστόσο, παρουσίασαν οι οικογενειακοί ιατροί με 12 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα.

Ο καθηγητής John Ashton, ο οποίος διηύθυνε την έρευνα δηλώνει ότι “η δουλειά του ιατρού είναι από τη φύση της πολύ αγχωτική. Οι γυναίκες ιατροί είναι τελειομανείς και ζητούν άριστα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να απογοητεύονται πιο γρήγορα”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση