Η δολοφονία Κένεντυ επηρέασε περισσότερο από τους Πύργους

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αν και προκάλεσαν την οργή των Αμερικανών, είχαν λιγότερες επιπτώσεις στο ηθικό τους σε σχέση τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντυ το 1963, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια δύο εβδομάδων μετά την επίθεση.

Από ψυχολογικής άποψης, η δολοφονία του Κένεντυ φαίνεται ότι είχε σημαντικότερες ψυχολογικές επιπτώσεις από τις επιθέσεις, εκτιμά ένας από τους ερευνητές, ο Δρ. Τομ Σμιθ. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (97%) οι ερωτηθέντες είπαν ότι ο πατριωτισμός τους ενισχύθηκε από τις επιθέσεις.

Ενώ στην πλειοψηφία τους οι Αμερικανοί υπέστησαν σοκ όταν έμαθαν τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου στο Ντάλας, η συνηθέστερη αντίδραση στα γεγονότα του περασμένου μήνα ήταν η οργή, σύμφωνα με τη μελέτη που διενήργησε το πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Η δολοφονία του Κένεντυ οδήγησε σε μια αίσθηση ντροπής, ενώ οι επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον συσπείρωσαν τους Αμερικανούς που εμπιστεύονται την κυβέρνηση και το στρατό σε επίπεδο πρωτοφανές για τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Περισσότερο από το 51% των ερωτηθέντων εξέφρασαν τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στην εκτελεστική εξουσία. Μεταξύ 1996-2000 το ποσοστό αυτό ήταν, κατά μέσο όρο, 13,5%. Η εμπιστοσύνη στο στρατό από την άλλη πλευρά φτάνει το 77%, ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο από το 61% που ήταν την εποχή του πολέμου του Κόλπου.

Σχεδόν ένας στους δύο (49%) έκανε δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, 24% έδωσαν αίμα και 8% δήλωσαν εθελοντές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση