έκτακτες συστολές | ακροαστικα θεραπεια | ιογενείς λοιμώξεις | αυτοανοση ψωριαση σκυλων | εξαρθρωση γναθου

Η διακοπή του καπνίσματος τονώνει την αυτοεκτίμησηTα κορίτσια, που διανύουν την περίοδο της εφηβείας τους, και αποφασίζουν να κόψουν το κάπνισμα νιώθουν μεγαλύτερη εκτίμηση και σεβασμό για τον εαυτό τους συγκριτικά με αυτές που καπνίζουν, σύμφωνα με έρευνα του National Center on Addiction and Substance Abuse at Columbia University in New York.

Παρ'όλο που η ακριβής σχέση ανάμεσα στην αυτοεκτίμηση και στο κάπνισμα παραμένει ακαθόριστη, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ο ρόλος των γονιών είναι πολύ σημαντικός. Αν οι γονείς βοηθήσουν το παιδί τους να νιώσει σιγουριά και εμπιστοσύνη από πολύ μικρή ηλικία, τότε μειώνουν τις πιθανότητες να αρχίσει το κάπνισμα.

Οι επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο της Columbia, πραγματοποίησαν πείραμα σε 6,500 νεαρά κορίτσια, ηλικίας 13-18 ετών, επιβάλλοντας τους να αλλάξουν τις συνήθειες τους σχετικά με το τσιγάρο και το ποτό κατά την διάρκεια ενός χρόνου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα κορίτσια, που σταμάτησαν το κάπνισμα, απόκτησαν αυτοπεποίθηση πέντε φορές μεγαλύτερη από τα κορίτσια που συνέχισαν κανονικά να καπνίζουν.

Αντιθέτως, οι έφηβες που ξεκίνησαν το κάπνισμα κατά την διάρκεια του ενός χρόνου, βίωναν το κατώτατο επίπεδο αυτοεκτίμησης συγκριτικά με όλους τους άλλους έφηβους.

Μπορεί το κάπνισμα, τα τελευταία χρόνια, να παρουσιάζει ύφεση, όμως δυστυχώς τα ποσοστά καπνίσματος στους έφηβους παραμένουν σταθερά και με μια ανοδική τάση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοεκτίμησης οδηγεί τα παιδιά σε εξαρτημένες συμπεριφορές, πράγμα που μπορούν να περιορίσουν οι γονείς άμα φροντίσουν για την σωστή ανατροφή των παιδιών τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.