απονευρωση | κουρκουμάς | φλεγμονη εντερου | ερυθρα και κυηση | κοιλιακό άλγος | αρρυθμιες καρδιας συμπτωματα

Το box office του καπνίσματοςΗ πλειοψηφία των πιο δημοφιλών κινηματογραφικών έργων την τελευταία δεκαετία δείχνει ανθρώπους να καπνίζουν, συνήθεια που έχει και το ένα τέταρτο των πρωταγωνιστών των ταινιών αυτών, όπως προκύπτει από μελέτη Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Preventive Medicine.

Αυτή η προβολή του καπνίσματος μέσω των πρωταγωνιστών της μεγάλης οθόνης μπορεί να επηρεάσει τη γνώμη των νέων για το κάπνισμα, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δεκτικοί σε τέτοιου είδους επιρροές.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι νέοι, σε αυτή την ηλικία διαμορφώνουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένη πιθανότητα να υιοθετήσουν συμπεριφορές των κινηματογραφικών σταρ, τους οποίους συχνά έχουν ως πρότυπα.

Ομως ό,τι φαίνεται στις κινηματογραφικές ταινίες δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια, τονίζουν οι επιστήμονες, ενώ το κάπνισμα στις ταινίες συχνά αποτελεί έμμεση διαφήμιση της καπνοβιομηχανίας.

Οι επιστήμονες μέτρησαν την ώρα που προβάλλεται το κάπνισμα σε 25 κορυφαίες ταινίες, σύμφωνα με τις πωλήσεις εισητηρίων, κάθε χρόνο από το 1988 έως και το 1997.

Σχεδόν το 1/3 των κινηματογραφικών χαρακτήρων εμφανίζεται να καπνίζει σε συνεύρεση με άλλα άτομα, ενώ το κάπνισμα συνδυάζεται με συναισθήματα χαράς, σύγχυσης αλλά και σε περιπτώσεις χαλάρωσης.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η προβολή του καπνίσματος στις ταινίες πρέπει να σχετίζεται και με το πως χαρακτηρίζεται μία ταινία, αν είναι δηλαδή ταινία η οποία είναι "κατάλληλη για όλους" ή "κατάλλλη με γονική συναίνεση".

Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ταινίες τις οποίες βλέπουν τα παιδιά τους και να προσπαθούν να περιορίσουν την έκθεσή τους στο "κινηματογραφικό κάπνισμα".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.