Εντός του Ιουλίου η ολοκλήρωση των μέτρων κατά του καπνίσματος

Εντός του Ιουλίου ολοκληρώνεται η υπουργική απόφαση περί της απαγορεύσεως του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα, καταστήματα και μονάδες παροχής υπηρεσιών Υγείας και θα ακολουθήσει η έκδοση των εγκυκλίων εφαρμογής της απόφασης. Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Ε. Νασιώκας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτο Καραμίχα και εκπροσώπους φορέων, που εμπλέκονται στην παραγωγή, εμπορία και προώθηση προϊόντων καπνού.

Οπως επεσήμανε ο κ. Νασιώκας για την απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης και της διαφήμισης στους κινηματογράφους συντάσσεται τροπολογία, η οποία πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, θα δοθεί στη δημοσιότητα ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Επιπλέον η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρωθεί η Σύμβαση-Πλαίσιο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τον Έλεγχο του καπνού επί της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μην περάσει η διάταξη για μείωση των επιδοτήσεων στην καλλιέργεια καπνού, που προωθούν άλλες χώρες. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ ομόφωνα υποστηρίζουν τη διατήρηση του καθεστώτος επιδοτήσεων στην καπνοκαλλιέργεια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση