Η απαγόρευση του καπνίσματος βοηθά τους καπνιστές

Η απαγόρευση του τσιγάρου στους χώρους εργασίας δεν προστατεύει μόνο τους μη καπνιστές από τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος, αλλά προτρέπει και τους ενεργητικούς καπνιστές να το ελαττώσουν ή ακόμα και να το κόψουν.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Center for Tobacco Control του πανεπιστήμιου της Καλιφόρνιας, οι οποίοι διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη πολιτική (απαγόρευση του καπνίσματος) έχει οδηγήσει πολλά κράτη στην μειωμένη κατανάλωση τσιγάρων.

Ηδη στην Αγγλία παρατηρείται μείωση κατά 29% της κατανάλωσης τσιγάρων, ενώ ένα ποσοστό 4% από τον συνολικό αριθμό των καπνιστών έχει εγκαταλείψει την επιβλαβή για τον οργανισμό συνήθεια.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η απαγόρευση του τσιγάρου στους χώρους εργασίας δρα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καπνίσματος. Αντίθετα η αύξηση των τιμών των συγκεκριμένων προϊόντων (τσιγάρων) κάνει τους καπνιστές πιο σκεπτικούς πριν προβούν στην αγορά τους, όμως τελικά δεν περιορίζει το πρόβλημα.

Υπολογίζεται πως 11 εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία καπνίζουν, ενώ άλλα 3 εκατομμύρια εκτείθονται στον καπνό των άλλων, παίζοντας τον ρόλο των παθητικών καπνιστών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση