ολιστικη δίαιτα | ανεμογκάστρι | ασθενειες γλωσσας | χαμηλη πιεση | οξεια σκωληκοειδιτιδα συμπτωματα

Η απαγόρευση του καπνίσματος βοηθά τους καπνιστέςΗ απαγόρευση του τσιγάρου στους χώρους εργασίας δεν προστατεύει μόνο τους μη καπνιστές από τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος, αλλά προτρέπει και τους ενεργητικούς καπνιστές να το ελαττώσουν ή ακόμα και να το κόψουν.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Center for Tobacco Control του πανεπιστήμιου της Καλιφόρνιας, οι οποίοι διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη πολιτική (απαγόρευση του καπνίσματος) έχει οδηγήσει πολλά κράτη στην μειωμένη κατανάλωση τσιγάρων.

Ηδη στην Αγγλία παρατηρείται μείωση κατά 29% της κατανάλωσης τσιγάρων, ενώ ένα ποσοστό 4% από τον συνολικό αριθμό των καπνιστών έχει εγκαταλείψει την επιβλαβή για τον οργανισμό συνήθεια.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η απαγόρευση του τσιγάρου στους χώρους εργασίας δρα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καπνίσματος. Αντίθετα η αύξηση των τιμών των συγκεκριμένων προϊόντων (τσιγάρων) κάνει τους καπνιστές πιο σκεπτικούς πριν προβούν στην αγορά τους, όμως τελικά δεν περιορίζει το πρόβλημα.

Υπολογίζεται πως 11 εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία καπνίζουν, ενώ άλλα 3 εκατομμύρια εκτείθονται στον καπνό των άλλων, παίζοντας τον ρόλο των παθητικών καπνιστών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.