τεκρετολ | λοιμωξη αναπνευστικου | λαγονοψοϊτης μυς συμπτωματα | ογκος μεσα στη μυτη

Δεν πείθονται οι Ελληνες για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματοςΑν και η αντικαπνιστική εκστρατεία στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία φαίνεται να αποδίδει, καθώς παρατηρείται μείωση της συχνότητας του καρκίνου του πνεύμονα, στη χώρα μας την επόμενη δεκαετία η επίπτωση αυτής της μορφής του καρκίνου θα είναι ίσως μεγαλύτερη απ' ό,τι του καρκίνου του μαστού.

Την απαισιόδοξη αυτή πρόβλεψη έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ιατρικής Ογκολογίας κ. Πάρις Κοσμίδης, κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Φόρουμ Ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Αντίθετα ιδιαιτέρως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα στην παιδιατρική ογκολογία, δεδομένου ότι το 90% των παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία θεραπεύονται, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στη συνέχεια του βίου τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, ο παιδικός καρκίνος θεωρείται σπάνια αρρώστια καθώς σε κάθε 100.000 παιδιά κάθε χρόνο, 14 παιδιά παθαίνουν κάποια μορφή καρκίνου.

Στη συνάντηση των Χανίων επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι η μάχη κατά του καρκίνου πρέπει να γίνεται συγκροτημένα και με συνεργασία όλων των επιστημόνων.

Το ζητούμενο όλων είναι η πρόληψη της νόσου που σύμφωνα με το διευθυντή της ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων Γιάννη Βαρθαλίτη, μπορεί να γίνει μέσω οργανωμένων προγραμμάτων.

Στο περιθώριο του φόρουμ ο Περιφερειάρχης Υγείας Κρήτης κ. Β. Μπαρδής, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουνίου όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης θα συνεργάζονται με σύστημα τηλεδιάσκεψης.

Μέσω αυτού θα υπάρχει συνεχής αλληλοενημέρωση όλων των ογκολόγων του Ογκολογικού Συμβουλίου Κρήτης που θα λειτουργεί με ευθύνη του ΠΕΣΥ (Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας). Ταυτόχρονα θα μπορεί να γίνεται και ανταλλαγή απόψεων για συγκεκριμένους ασθενείς με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.