κρυοπαγηματα στα ποδια | σημειο mcburney | αποβολη εμβρυου τις πρωτες μερες | φτερουγισματα στην καρδια

Βρέθηκε γονίδιο που συνδέεται με το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνοΓονίδιο που σχετίζεται με την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου Alzheimer και καρδιαγγειακών ασθενειών, φαίνεται ότι συνδέεται και με το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of the American Medical Association.

Οι ερευνητές του Stanford University School of Medicine, στην Καλιφόρνια, δηλώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που ενοχοποιείται γενετικός παράγοντας για την εμφάνιση αυτού του συνδρόμου, που ταλαιπωρεί το 10% του πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dr. Emmanuel Mignot και οι συνεργάτες του, ερεύνησαν 791 ασθενείς σε κλινική διαταραχών στον ύπνο. Κάθε ασθενής, υποβλήθηκε σε εξέταση αίματος για να διαπιστωθεί η ύπαρξη του γονιδίου της πρωτεΐνης ApoE-4, η ύπαρξη της οποίας προδιαθέτει για υψηλή χοληστερίνη και καρδιαγγειακά προβλήματα..

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα όσοι ήταν φορείς της ApoE-4, είχαν διπλάσια πιθανότητα να υποφέρουν από το σύνδρομο της άπνοιας, σε σχέση με όσους δεν ήταν φορείς.

Το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο, είναι μία διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μικρές διακοπές στην αναπνοή του ατόμου, κατά την διάρκεια του ύπνου. Τα επεισόδια συνοδεύονται συχνά από πνίξιμο και ροχαλητό και έχουν σαν αποτέλεσμα, οι ασθενείς να διακατέχονται από αίσθημα κούρασης την ημέρα.

Σύμφωνα με τον Dr.Mignot, το 8% του πληθυσμού με το σύνδρομο της άπνοιας, συνδέεται με την ύπαρξη της ApoE-4. "Το ποσοστό είναι μεγάλο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ο αριθμός αυτός είναι ικανός για να προταθεί γενετικός έλεγχος", λέει ο Dr.Mignot.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.