Τα λιπαρά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη

Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως σολομός, ρέγκα και κολιός, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με αποτελέσματα 30χρονης έρευνας, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού The Lancet.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και κυρίως τα ω-3, που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στα λιπαρά ψάρια, έχουν αποδειχτεί και στο παρελθόν πως καθυστερούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Από τους 6.000 συμμετέχοντες της έρευνας ζητήθηκε να καταγράψουν τις διατροφικές τους συνήθειες, λεπτομέρειες σχετικά με το κάπνισμα και το αλκοόλ και τη συχνότητα που λάμβαναν μέρος σε φυσικές δραστηριότητες.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα άτομα που δεν κατανάλωναν ψάρι είχαν 2 ή 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη συγκριτικά με αυτούς που κατανάλωναν μέτριες ή μεγάλες ποσότητες λιπαρών ψαριών.

Το Imperial Cancer Research Fund εκτιμά ότι το 35% όλων των ειδών καρκίνου μπορεί να προληφθεί αν αλλάξουν οι διατροφικές μας συνήθειες και υπάρξει σωστή ενημέρωση σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση