απεξαρτηση απο ναρκωτικα διάρκεια ψυχικής απεξαρτησης | χρονια χολοκυστιτιδα

Τα λιπαρά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτηΗ κατανάλωση λιπαρών ψαριών όπως σολομός, ρέγκα και κολιός, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με αποτελέσματα 30χρονης έρευνας, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού The Lancet.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και κυρίως τα ω-3, που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στα λιπαρά ψάρια, έχουν αποδειχτεί και στο παρελθόν πως καθυστερούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Από τους 6.000 συμμετέχοντες της έρευνας ζητήθηκε να καταγράψουν τις διατροφικές τους συνήθειες, λεπτομέρειες σχετικά με το κάπνισμα και το αλκοόλ και τη συχνότητα που λάμβαναν μέρος σε φυσικές δραστηριότητες.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα άτομα που δεν κατανάλωναν ψάρι είχαν 2 ή 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη συγκριτικά με αυτούς που κατανάλωναν μέτριες ή μεγάλες ποσότητες λιπαρών ψαριών.

Το Imperial Cancer Research Fund εκτιμά ότι το 35% όλων των ειδών καρκίνου μπορεί να προληφθεί αν αλλάξουν οι διατροφικές μας συνήθειες και υπάρξει σωστή ενημέρωση σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.