Το ζωντανό γιαούρτι μπορεί να μειώσει το χρόνο νοσηλείας

Η κατανάλωση ζωντανού γιαουρτιού, ενισχύει την εντερική χλωρίδα μειώνοντας έτσι το χρόνο νοσηλείας ιδίως σε άτομα τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με ερευνητές από το νοσοκομείο Hammersmith στο Λονδίνο. Η χρήση αντιβιοτικών στους ασθενείς αυτούς, δρα αρνητικά στην εντερική χλωρίδα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι από λοιμώξεις του γαστρεντερικού σωλήνα και να παρατείνεται ο χρόνος νοσηλείας αυτών των ασθενών.

Ο όρος εντερική χλωρίδα περιλαμβάνει μια σειρά ‘καλών’ μικροοργανισμών που βρίσκονται στο έντερο, οι οποίοι παρέχουν προστασία από τους παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να δημιουργήσουν λοιμώξεις.

Το ζωντανό γιαούρτι περιέχει μύκητες οι οποίοι ενισχύουν την εντερική χλωρίδα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην είναι τόσο επιρρεπείς σε λοιμώξεις του γαστρεντερικού.

Οι ερευνητές από το νοσοκομείο Hammersmith, θα επικεντρωθούν σε μια συγκεκριμένη μορφή λοίμωξης (Clostridium difficile diarrhoea – CDD), η οποία προκαλεί διάρροια στους ασθενείς, με συνέπεια να χρειάζεται και δεύτερη σειρά αντιβιοτικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση