ασκησεις ραχιαιων | παραλυτικος ειλεος | παραρρινιοι κολποι | Ασθενειες μυων

Ενζυμο μπορεί να προβλέψει κίνδυνο από καρδιοπάθειεςΕνα ένζυμο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το μεταβολισμό των τριγλυκεριδίων και των λιπιδίων που μεταφέρουν οι λιποπρωτεΐνες, η ηπατική λιπάση, μπορεί να προβλέψει τον πιθανό κίνδυνο από καρδιοπάθειες, σύμφωνα με έρευνες Γερμανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Circulation.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο πιο δραστική είναι η ηπατική λιπάση, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να αναπτύξει κάποιος στεφανιαία νόσο.

Η ηπατική λιπάση πιθανόν να ενισχύει το μεταβολισμό της κακής χοληστερόλης (λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας LDL) και των τριγλυκεριδίων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μετρώντας το πόσο δραστικό είναι το ένζυμο αυτό, μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να εκτιμήσουν το ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο από στεφανιαία νόσο ή ακόμα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη φαρμάκων τα οποία θα ενισχύουν τη δράση της ηπατικής λιπάσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.