οζωδες ερυθημα | πριξιμο στη γναθω | πλατυς ραχιαιος | ανευρυσμα αορτης | προκαρδιο αλγος τι ειναι | sundromo reno

Μαγνητική τομογραφία μπορεί να προλάβει ένα εγκεφαλικό επεισόδιοΣτην ανίχνευση επικίνδυνων αθηρωματικών πλακών στις καρωτίδες, οι οποίες μπορούν να γίνουν αιτία για ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό μία παραλλαγή της μαγνητικής τομογραφίας, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Washington, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Οι δύο καρωτίδες είναι οι αρτηρίες από τις οποίες αιματώνεται ο εγκέφαλος. Η ύπαρξη στα εσωτερικά τους τοιχώματα αθηρωματικών πλακών, τμήματα των οποίων μπορεί να αποκολληθούν και να αποφράξουν μικρότερα αγγεία στον εγκέφαλο, με συνέπεια την περιορισμένη αιμάτωση του τμήματος αυτού και την πρόκληση εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η αποκόλληση τμημάτων των πλακών αυτών είναι ιδιαίτερα πιθανή όταν η ινώδης κάψα που τις περιβάλλει γίνεται λεπτή και εύθραυστη ή όταν διαρρηγνύεται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας, θα γίνεται δυνατή η ανίχνευση πλακών με εύθραυστη ή διαρρηγμένη κάψα, ένδειξη που καθορίζει την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν κατόρθωσαν με την χρήση αυτής της απεικονιστικής τεχνικής να διαπιστώσουν, με βάση μόνο τα αποτελέσματα της τομογραφίας, ποιοι από τους ασθενείς τους οποίους εξέτασαν, είχαν υποστεί στο πρόσφατο παρελθόν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Chun Yuan, η τεχνική αυτή μπορεί να βοηθήσει επίσης και στον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των θεραπειών που ακολουθούνται για την αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.