πως να αντιμετωπισω τη ναυτια της εγκυμοσυνης | ειμαι φορεας ηπατιτιδας β | αντιβιωση

Επικίνδυνα μπορεί να αποδειχτούν τα χημικά στις πισίνεςΤα χημικά, τα οποία προστίθενται στις πισίνες για να θανατωθούν τυχόν βακτήρια που απειλούν την υγεία των ασκούμενων, όταν χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των εγκύων γυναικών και του εμβρύου. Σ’αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βρετανοί επιστήμονες από το Κολέγιο Imperial, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό ‘Occupational and Envinromental Medicine’.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η συγκέντρωση του χλωροφόρμιου στις πισίνες του Λονδίνου ήταν ως και οκτώ φορές μεγαλύτερη από το ποσό του χλωροφορμίου που υπάρχει στο πόσιμο νερό.

Το χλώριο, όταν έρχεται σε επαφή με οργανική ύλη όπως η σκόνη, ο ιδρώτας και το δέρμα, δημιουργεί υποπροϊόντα. Ενα από αυτά είναι και το χλωροφόρμιο, το οποίο στο παρελθόν έχει συσχετιστεί τόσο με αποβολές, όσο και με προβλήματα ανάπτυξης των εμβρύων.

Οι ειδικοί δεν έχουν κάνει εκτενέστερες έρευνες για το κατά πόσο η κατάποση ή η εισπνοή του χλωροφορμίου μπορεί να βλάψει τους κολυμβητές, όμως παρ’ όλα αυτά εφιστούν την προσοχή στις μέλλουσες μητέρες.

Εντούτοις, οι παράγοντες του αθλητισμού και άλλοι δημόσιοι φορείς ζητούν να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε να προστίθενται οι επιτρεπτές δοσολογίες χημικών ουσιών στις πισίνες και να μην υπερβαίνεται το ανώτατο όριο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.