Επικίνδυνα μπορεί να αποδειχτούν τα χημικά στις πισίνες

Τα χημικά, τα οποία προστίθενται στις πισίνες για να θανατωθούν τυχόν βακτήρια που απειλούν την υγεία των ασκούμενων, όταν χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των εγκύων γυναικών και του εμβρύου. Σ’αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βρετανοί επιστήμονες από το Κολέγιο Imperial, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό ‘Occupational and Envinromental Medicine’.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η συγκέντρωση του χλωροφόρμιου στις πισίνες του Λονδίνου ήταν ως και οκτώ φορές μεγαλύτερη από το ποσό του χλωροφορμίου που υπάρχει στο πόσιμο νερό.

Το χλώριο, όταν έρχεται σε επαφή με οργανική ύλη όπως η σκόνη, ο ιδρώτας και το δέρμα, δημιουργεί υποπροϊόντα. Ενα από αυτά είναι και το χλωροφόρμιο, το οποίο στο παρελθόν έχει συσχετιστεί τόσο με αποβολές, όσο και με προβλήματα ανάπτυξης των εμβρύων.

Οι ειδικοί δεν έχουν κάνει εκτενέστερες έρευνες για το κατά πόσο η κατάποση ή η εισπνοή του χλωροφορμίου μπορεί να βλάψει τους κολυμβητές, όμως παρ’ όλα αυτά εφιστούν την προσοχή στις μέλλουσες μητέρες.

Εντούτοις, οι παράγοντες του αθλητισμού και άλλοι δημόσιοι φορείς ζητούν να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε να προστίθενται οι επιτρεπτές δοσολογίες χημικών ουσιών στις πισίνες και να μην υπερβαίνεται το ανώτατο όριο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση