ενδονοσοκομειακη λοιμωξη συμπτωματα | βροχικο ασθμα | πονος μαστοι | σταδια υπνου διαυγεια

Το Botox μπορεί να προκαλέσει ισχυρούς πονοκεφάλουςΙσχυρούς πονοκεφάλους σε μερικούς ασθενείς μπορεί να προκαλέσει το φάρμακο Botox, το οποίο από τα μέσα της δεκαετίας του 80 χρησιμοποιείται με επιτυχία για την καταπολέμηση των ρυτίδων του προσώπου και του λαιμού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Αμερικανικής Δερματολογικής Ακαδημίας.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας κ. Murad Alam, 4 γυναίκες, λίγες μέρες μετά από την θεραπεία με Botox, το οποίο χρησιμοποιείται με μορφή ενέσεων και για την αντιμετώπιση έντονης εφίδρωσης των παλαμών (palmar hyperhidrosis), εμφάνισαν πολύ έντονους πονοκεφάλους για μία χρονική περίοδο δύο έως τεσσάρων εβδομάδων. Οι πονοκέφαλοι αυτοί μάλιστα δεν υποχωρούσαν παρά την χρήση αναλγητικών φαρμάκων.

Οι γυναίκες αυτές δεν είχαν ανάλογο ιστορικό, δεν αντιμετώπιζαν κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ δεν παρατηρήθηκε καμία άλλη παρενέργεια από την χρήση του φαρμάκου, όπως για παράδειγμα αιματώματα.

Στην έρευνα πήραν μέρος συνολικά 320 γυναίκες, εκ των οποίων μόνο οι τέσσερις αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα. Οι πιο πολλοί ασθενείς συνήθως παραπονιούνται για ένα ελαφρό πονοκέφαλο που δεν διαρκεί περισσότερο από 12 ώρες.

Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να βρουν αρκετά στοιχεία για το ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν να εμφανίσουν ανάλογα συμπτώματα, αλλά ούτε και για το αν η θεραπεία με Botox, ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για την εμφάνιση των πονοκεφάλων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.