Πανοραμική | περικαρδιτιδα | υπερτροφικη πτυχη σκωληκοειδούς αποφυσης | συμπτωματα εχινοκοκκου

Παχύσαρκα τα ΕλληνόπουλαΠαχύσαρκα είναι τέσσερα στα δέκα παιδιά κάτω των δέκα ετών στην Ελλάδα, ποσοστό που είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, ενώ τέσσερα στα δέκα από αυτά τα παιδιά έχουν τουλάχιστον τον έναν γονιό τους παχύσαρκο, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία έχει και τους δύο.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, ενόψει του Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου με θέμα 'Οι συνέπειες των ενδοκρινοπαθειών της παιδικής ηλικίας στην ενήλικη ζωή', το οποίο γίνεται στη Θεσσαλονίκη από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2001, στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο, αναφέρεται ότι:

Σε πρόσφατη μελέτη, που αφορούσε το χώρο της Βόρειας Ελλάδας διαπιστώθηκε ότι η παχυσαρκία είναι συχνότερη στα παιδιά σε σχέση με τους εφήβους, όπως επίσης και ότι έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη.

Το ένα τρίτο των παχύσαρκων παιδιών θα γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες και τα υπόλοιπα, έστω και αν αργότερα έχουν φυσιολογικό βάρος κινδυνεύουν από τις επιπλοκές της παχυσαρκίας περισσότερο από τους άλλους φυσιολογικού βάρους ενήλικες.

Οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις, τόνισε ο κ. Κρασσάς, θα πρέπει να εγείρουν φόβους, μια και η παιδική παχυσαρκία που προδιαθέτει για ενήλικη παχυσαρκία, αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα σειράς ασθενείων.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες στη θεραπεία της παχυσαρκίας. Ο αρχικός στόχος πρέπει να είναι η κατά 10% μείωση του αρχικού βάρους σε μία χρονική περίοδο έξι μηνών.

Αυτό επιτυγχάνεται με μείωση των θερμίδων, συστηματική σωματική άσκηση και αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής βοηθά την προσπάθεια αυτή και αποτελεί συμπληρωματική προσέγγιση σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω μέτρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.