στιγμα | οιδημα προσωπου | ελλειμμα μεσοκοιλιακου διαφραγματος μικρη τρυπα | ρυτιδες

Διπλασιάστηκαν τα παχύσαρκα παιδιά στις ΗΠΑΟλο και περισσότερα παιδιά και έφηβοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα για την υγεία και τη διατροφή, που διεξάγεται από το ειδικό κέντρο CDC (Centers for Disease Control and Prevention) στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία αυτά δώθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από το διευθυντή του τμήματος Dr. Jeffrey P. Koplan. Οπως δήλωσε, τα αρχικά στοιχεία για το 1999 έδειξαν ότι το 13% των παιδιών ηλικίας 6-11 και το 14% των εφήβων είναι υπέρβαροι. Oι αντίστοιχες τιμές, για την περίοδο 1988-1994, ήταν 11% για τα παιδιά και τους έφηβους.

Η έρευνα αυτή, ονομάζεται ΝΗΑΝΕS (National Health and Nutrition Examination Survey) και αποτελεί την πιο εκτεταμένη έρευνα που αφορά την υγεία και τη διατροφή. Συγκεντρώνει στοιχεία διατροφής, ανθρωπομετρίας και φυσικής κατάστασης από κατοίκους όλης της χώρας.

Η έρευνα NHANES μετράει τον παλμό της υγείας του έθνους, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τον αριθμό των Αμερικανών που πάσχουν από καρδιοπάθειες, διαβήτη, οστεοπόρωση, αναπνευστικές παθήσεις αλλά και παράγοντες κινδύνου όπως τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και την παχυσαρκία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.