Ακροαστικα | πολυουρια | αφτες θεραπεια | ποια αντιβιωση να παρω μετα απο εξαγωγη δοντιου

Ενα στα δύο Ελληνόπουλα με τερηδόναΕνα στα δύο παιδιά στη χώρα μας ηλικίας 5 έως 12 ετών έχει πρόβλημα τερηδόνας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια ημερίδας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Το γεγονός αυτό δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η χρήση δισκίων φθορίου, η οποία δεν είναι καθόλου διαδεδομένη στη χώρα μας, όπου μόλις το 4% των παιδιών τα χρησιμοποιούν, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα στη Σουηδία, όπου το ποσοστό αυτό αγγίζει το 50%.

Σύμφωνα με τους ομιλητές η χρήση των δισκίων αυτών είναι επιβεβλημένη σε παιδιά που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση τερηδόνας, παιδιά δηλαδή με φτωχή στοματική υγιεινή, κακές διατροφικές συνήθειες, χρήση μπιμπερό στο κρεβάτι πριν τον ύπνο κ.α.

Τα δισκία φθορίου

Τα δισκία φθορίου, περιέχουν φθόριο, ουσία που προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα. Πρέπει να λαμβάνονται πριν από την ανατολή των δοντιών και να συνεχίζονται για αρκετά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της εφηβείας.

Η συνολική ημερήσια δόση φθορίου πρέπει να είναι 0,75mg και είναι καλύτερα να μοιράζεται σε 3-4 δόσεις. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δισκία με 0,25mg φθόριο και προσφέρονται με γλυκιά γεύση.

Από την ηλικία των 3-4 ετών μπορεί κάθε παιδί να παίρνει 3 δισκία φθορίου, εφόσον το νερό της περιοχής που ζει δεν περιέχει φθόριο. Διαφορετικά ο αριθμός των δισκίων θα ελαττώνεται σε συνάρτηση με το φθόριο που περιέχει το νερό και πάντα σε συνεργασία με τον οδοντίατρο μας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.