παρεση προσωπικου νευρου φυσικοθεραπεια | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια | λεμφωμα στομαχου

6o Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παχύσαρκα παιδιάΧαμηλή αυτοεκτίμηση και προβλήματα στις σχέσεις τους με τους γονείς και τους συνομήλικούς τους αντιμετωπίζουν τα παχύσαρκα παιδιά και οι έφηβοι.Αυτό προέκυψε απο μελέτη τα αποτλέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας. Πιο συγκεκριμμένα τα παχύσαρκα παιδιά παρουσιάζουν έντονα προβλήματα προσαρμογής και κοινωνικότητας στο σχολείο. Οι σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους δεν ειναι καλές, ενώ οι έφηβοι αντιμετωπίζουν και προβλήματα στις σχέσεις με το άλλο φύλο.

Ενα στα τρία από αυτά τα παιδιά κατέχεται απο έντονα συναισθήματα ενοχής γιατί απέτυχε να χάσει βάρος με κάποια δίαιτα. Ολα τα παιδιά που πήραν μέρος στην μελέτη δήλωσαν ότι οι σχέσεις τους με τους γονείς τους δεν ήταν καλές και ως αιτία θεώρησαν, την αδυναμία τους να συμμορφωθούν σε δίαιτες που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Ενα κύριο χαρακτηριστικό των παιδιών αυτών είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση ενώ τα μισά από αυτά παρουσίαζαν και κλινική κατάθλιψη. Στην συγκεκριμμκένη μελέτη οι ερευνήτες παρακολούθησαν επί τριά χρόνια 12 αγόρια και 13 κορίτσια ηλικίας 6 έως 16 ετών που παραπέμθηκαν απο τον παιδίατρο ή τον διαιτολόγο για ψυχοθεραπεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.