Τα παχύσαρκα παιδιά δεν γίνονται πάντα παχύσαρκοι ενήλικες

Οι περισσότεροι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικες δεν υπήρξαν παιδιά με αυξημένο σωματικό βάρος, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Νιουκάστλ την Αγγλία που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Οι Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν 412 άτομα από τη γέννησή τους μέχρι και την ηλικία των 50 ετών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το αυξημένο σωματικό βάρος κατά την παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας στην ενήλικη ζωή.

Η έρευνα η οποία ξεκίνησε το 1947, κατέγραψε το ύψος και το βάρος των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα στις ηλικίες των 9, 13 και 50 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ οι περισσότεροι υπέρβαροι έφηβοι τείνουν να γίνονται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικες, κάτι ανάλογο δεν ισχύει όταν το αυξημένο σωματικό βάρος παρουσιάζεται στην παιδική ηλικία.

Επίσης στα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρεται οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες που υπήρξαν πολύ αδύνατα παιδιά, είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η παιδική παχυσαρκία ολοένα και αυξάνεται, αλλά αυτό που πίστευαν, ότι τα παχύσαρκα παιδιά γίνονται παχύσαρκοι έφηβοι και στη συνέχεια παχύσαρκοι ενήλικες μπορεί να μην ισχύει.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση