αντιμετωπιση ηπιας κερατιτιδας | σκωληκοειδίτιδα | μαγνητικη στεφανιογραφια | XAPI STISIS | ερπετικη στοματιτιδα

Τα παχύσαρκα παιδιά δεν γίνονται πάντα παχύσαρκοι ενήλικεςΟι περισσότεροι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικες δεν υπήρξαν παιδιά με αυξημένο σωματικό βάρος, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Νιουκάστλ την Αγγλία που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Οι Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν 412 άτομα από τη γέννησή τους μέχρι και την ηλικία των 50 ετών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το αυξημένο σωματικό βάρος κατά την παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας στην ενήλικη ζωή.

Η έρευνα η οποία ξεκίνησε το 1947, κατέγραψε το ύψος και το βάρος των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα στις ηλικίες των 9, 13 και 50 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ οι περισσότεροι υπέρβαροι έφηβοι τείνουν να γίνονται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικες, κάτι ανάλογο δεν ισχύει όταν το αυξημένο σωματικό βάρος παρουσιάζεται στην παιδική ηλικία.

Επίσης στα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρεται οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες που υπήρξαν πολύ αδύνατα παιδιά, είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η παιδική παχυσαρκία ολοένα και αυξάνεται, αλλά αυτό που πίστευαν, ότι τα παχύσαρκα παιδιά γίνονται παχύσαρκοι έφηβοι και στη συνέχεια παχύσαρκοι ενήλικες μπορεί να μην ισχύει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.