ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΚΗΛΗ | υποταση | βλάβες στο ορθό από δάχτυλο | Η ΜΑΣΤΗΧΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Το σελήνιο προστατεύει από τη βαριά γρίππη



Ασθενείς που υποβάλλονται σε δίαιτα φτωχή σε σελήνιο, υποφέρουν πιο πολύ από τα συμπτώματα της γρίππης. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό 'Experimental Biology', το ιχνοστοιχείο σελήνιο, προστατεύει τους βλεννογόνους από την καταστροφική επίδραση του ιού της γρίππης.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Melinda Beck και οι συνεργάτες της, διεπίστωσαν ότι, η ανοσολογική απόκριση ποντικών στον ιό της γρίππης ήταν περιορισμένη, όταν μειώθηκε το ποσοστό του σεληνίου στη δίαιτά τους. Το αποτέλεσμα ήταν, η συμπτωματολογία της γρίππης να ήταν πιο βαριά και η πορεία της νόσου μακρύτερη.

Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο ψωμί, στο ρύζι, στο κρέας και στα λαχανικά. Η δράση του είναι αντιοξειδωτική, μειώνοντας τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες που κυκλοφορούν στο σώμα. Μέχρι σήμερα, εθεωρείτο ότι παίζει ένα ρόλο 'κλειδί' στην ανδρική γονιμότητα.

Σύμφωνα με τη Δρ. Beck, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι 'μια ακόμη απόδειξη ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, είναι απαραίτητη για την επαρκή άμυνα του οργανισμού, απέναντι στις λοιμώξεις'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.