Το σελήνιο προστατεύει από τη βαριά γρίππη

Ασθενείς που υποβάλλονται σε δίαιτα φτωχή σε σελήνιο, υποφέρουν πιο πολύ από τα συμπτώματα της γρίππης. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘Experimental Biology’, το ιχνοστοιχείο σελήνιο, προστατεύει τους βλεννογόνους από την καταστροφική επίδραση του ιού της γρίππης.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Melinda Beck και οι συνεργάτες της, διεπίστωσαν ότι, η ανοσολογική απόκριση ποντικών στον ιό της γρίππης ήταν περιορισμένη, όταν μειώθηκε το ποσοστό του σεληνίου στη δίαιτά τους. Το αποτέλεσμα ήταν, η συμπτωματολογία της γρίππης να ήταν πιο βαριά και η πορεία της νόσου μακρύτερη.

Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο ψωμί, στο ρύζι, στο κρέας και στα λαχανικά. Η δράση του είναι αντιοξειδωτική, μειώνοντας τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες που κυκλοφορούν στο σώμα. Μέχρι σήμερα, εθεωρείτο ότι παίζει ένα ρόλο ‘κλειδί’ στην ανδρική γονιμότητα.

Σύμφωνα με τη Δρ. Beck, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ‘μια ακόμη απόδειξη ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, είναι απαραίτητη για την επαρκή άμυνα του οργανισμού, απέναντι στις λοιμώξεις’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση