εμβολιο ευλογιας προβατων | τι σημαίνει Μαντού θετικό | νοσος του κρον | ιογενης λοιμωξη δερματος

Η χορτοφαγία προστατεύει και από τον καρκίνου του μαστούΟι γυναίκες χορτοφάγοι φαίνεται να έχουν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, ενώ δεν υπάρχει σαφής συσχέτιση με την κατανάλωση του κρέατος και του συγκεκριμένου καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Cancer.

Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν γυναίκες, οι οποίες είχαν μεταναστεύσει από την Ινδία ή την Ανατολική Αφρική στην Αγγλία, βρέθηκε ότι όσες γυναίκες είχαν διατηρήσει την παραδοσιακή διατροφή τους, που βασίζονταν σε λαχανικά και όσπρια, είχαν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, σε σχέση με τις γυναίκες που υιοθέτησαν τη δυτικού τύπου διατροφή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη πρόσληψη λαχανικών και διαιτητικών (φυτικών) ινών είχαν τη μικρότερη πιθανότητα να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού.

Δε βρέθηκε κάποια συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια) και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το αν τελικά παίζει κάποιο ρόλο η κατανάλωση κρέατος, τα αποτελέσματα παρέχουν ενδείξεις ότι η μακροχρόνια διατροφή που είναι πλούσια σε λαχανικά, όπως είναι αυτή που παρατηρείται σε περιοχές της Νότιας Ασίας, πιθανόν να παρέχουν προστασία έναντι του καρκίνου του μαστού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.